bright_series   bright_series
bright_series
bright_series

 
bright_series
bright_series
bright_series
bright_series
bright_series
bright_series

bright_series

 

Реклама

bright_series

Новини

 

Последна промяна (Вторник, 5 април 2011г. )

 

save the
                             planet

На 29 март учениците от шестите класове се състезаваха на английски език с познанията си за екология. Каките и батковците от VІІІа и ІХа - профил "Чуждоезиков" бяха арбитри и помощници в надпреварата. Победители - VІа!!!
Браво на г-жа Гроздева и г-жа Хаджипенчева!
Снимки от състезанието

 

въррожденци икономисти

На 28.03. 2011г. в аула "Максима" на СОУ "Христо Ботев"гр. Ихтиман се състоя презентация на икономическите възгледи на българските възрожденци. Организатори и участници бяха учениците от икономическите паралелки с профил "Туризъм". Специални гости бяха заместник кмета на гр. Ихтиман г-н Стефан Патъров, PR на общината Весела Стаменова, ученици от ОУ"Димчо Дебелянов" и др.
Под лидерството на екип ученици от IХб клас беше представена една малко позната страна на едни от най-видните ни български възрожденци - техните икономически идеи, приноса им за стопанското  развитие на предосвобожденска България като част от обществения процес на преход от средновековния към буржоазния свят. Бяха представени икономическите виждания и теории на Константин Фотинов, Иван Богоров, Петко Р. Славейков, Любен Каравелов, Георги С. Раковски и Христо Ботев.
Икономиката е в основата на обществено-политическото развитие на обществото, на начина на живот на хората и затова не е случайно, че едни от най-великите българи са били и икономисти. Със своя интелектуален и духовен потенциал те допринасят за просъществуването, напредъка и бъдещето на България. Техните възгледи са актуални и днес, духът на тяхната икономическа мисъл е и в нашите съвременни разбирания, намерения и програми.
Затова трябва да помним, да се гордеем, да вярваме и да се стремим!
Снимки от мероприятието

 

Іб клас

Учениците от Іб клас с класен ръководител г-жа Христина Георгиева вече могат да броят и смятат до 10. Те доказаха това пред многобройната си публика на 21.12.2010г.
В програмата им бяха включени стихове и песни, безброй задачки и закачки. Дядо Коледа ги изненада с писмо по електронната поща, което освен традиционните поздрави включваше и доста трудни задачи от житейски ситуации.
Всеки първолак получи Грамота за положения труд и придобитите математически знания и умения през изминалите три учебни месеца.
А помощниците на Дядо Коледа - Снежанка и Джуджето Васко раздадоха цял чувал с подаръци и лакомства на добрите ученици и техните малки гости.
Вижте снимки от тържеството.

 

На 19, 20, 21.XI.2010 г. учениците от СОУ ,,Христо Ботев'' - гр.Ихтиман, Лилия Шопова, Ивана Георгиева, Виктор Илиев, Желязка Стефанова и Стоян Тодоров участваха в обучителен семинар във вилно селище ,,Кедър'' - гр.Долна Баня.
Изявата на учениците е във връзка с участието на СОУ ,,Христо Ботев'' като партньор в проекта ,,Да научим'', чиято цел е :
,,Пилотното въвеждане на образованието за развитие във формалната образователна система в България''.
Вижте снимки от семинара.

 

 

Национална младежка конференция "Младите хора - двигател за развитието на общността" и фондация "Жар" удостоиха нашите дванадесетокласници със сертификати за активното им участие в работата по проекта.

Вижте сертификатите.

 

На 15 и 16.10.2010г. в София се проведе Национална младежка конференция "Младите хора - двигател за развитието на общността". В нея взеха участие 60 младежи от 18 до 29г -предимно студенти, ученици от Силистра, Каварна и ние - от ХIIб клас на СОУ "Христо Ботев", гр.Ихтиман.

Вижте презентация от мероприятието.

 

 

На 8.10.2010г учениците от ХІІб клас участваха в дискусия, проведена в града ни от фондация "Жар"  в сътрудничество с община Ихтиман  по проект "Младите хора - ресурс за развитието на местната общност". Дискусията беше открита от председателката на фондацията г-жа Севдалина Войнова. Приветствие поднесе г-н Стефан Патъров - зам. кмет на Община Ихтиман. Г-н Светослав Малинов, член на Европейския парламент, говори за ролята на младите хора в стратегията "Европа 2020". Дванадесетокласниците получиха покана за участие (6 деца и преподавателките) в Националната младежка среща по проблемите на младежта на 15 и 16.10.2010 г. в гр. София.

Вижте презентация от мероприятието.

 

Познавате ли туристическите обекти в община Ихтиман

 

Учениците от ІVа клас с класен ръководител г-жа Невена Колева организираха SMS-кампания "От деца за деца". По този повод вицепремиерът и министър на МВР Цветан Цветанов изпрати в училище поздравително писмо.

поздравително писмо

Здравейте, ние сме ученици от Xб   и   XIб клас на СОУ "Христо Ботев", посещаващи часовете по СИП "Реклама". 
Знаете ли, че от 05.10. до  08.10.2009 в НДК гр. София се проведе  РЕКЛАМА ЕКСПО'2009.
Събитието се фокусира върху значимосттта на визуалните комуникации за бизнеса, на професионалното развитие, повишаване на стандартите и качеството на  рекламата,  дизайна и професионалната практика. Ние бяхме едни от 2500-те посетители на ден, включително над 120 водещи рекламни, маркетинг и ПР агенции,национални и частни медии, дизайнери, производители и дистрибутори на продукти и материали за реклама, крупни рекламодатели от страната ни, Полша и Румъния. Над от 80% от тях посещават изложението за да проучат новите продукти и услуги, да представят най-добрите си постижения, да премерят сили с конкуренцията, да се срещнат с колеги и потенциални клиенти.
Видяхме много нови идеи, нови продукти, нови услуги, нов дизайн, нови медии, нова техника, нови материали, нов стил ...  "Обмяната на опит"  беше много полезна за икономическото ни обучение по специалността "Технологичен туризъм" и за практическото му приложение в СИП "Реклама". Първият резултат е следният колаж, с който поздравяваме всички ученици със започналата вече 2009/2010 учебна година!

 

 

ЩЕ ИМАМЕ ОЩЕ НОВИ КАБИНЕТИ

 

ЗАВЪРШЕНИ ПРОЕКТИ

 

ХIV Държавни игри за спортистите от малките селища

 

 

поздрав

 

 

 

Тържествено отбелязахме 24 май - Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.

На празника присъстваха учители, ученици, родители и много гости. Приветствени слова произнесоха г-жа Пелтекова - Директор на училището и г-жа Петкова - Кмет на Община Ихтиман.

Изпратихме и поредния випуск абитуриенти.

24 май

 

Приключи благотворителната кампания за закупуване на пано-дърворезба "Аспаруховата конница - 681". Идеята беше подкрепена от родителите и обществеността.    На 13 май в инициативата се включи и лично г-жа Маргарита Петкова, кмет на община Ихтиман, която  миналата година направи самостоятелно дарение - паното "Кубрат" в кинозалата на училището.
Бяха поставени прозрачни урни, в които гражданите да могат да поставят своите дарения.

Благодарим на всички за спомоществователството!

С вашата помощ паното вече краси нашето училище.

пано

На 29 май в училището ни гостува голямата българска журналистка от в-к "Труд" Валерия Велева.
Тя представи двете си книги с интервюта от последните 15 години.
"Мъже на власт" съдържа 143 интервюта със 17 знакови фигури в българската политика.
"Изповеди по пантофи е от 151 интервюта със 127 знакови фигури на българската култура.
За непредубедеността, за човешката страна на нашия преход, за силата на журналистическото перо - тези и други въпроси зададоха учениците от девети, десети и единадесети клас на Валерия Велева.
Гости на срещата бяха и г-жа Маргарита Петкова - кмет на община Ихтиман и г-н Иван Гранитски от издателство "Захари Стоянов".  Те двамата бяха "виновници" и за гостуването на титана на българската литература Антон Дончев в училището ни през декември 2008 година. Тогава преживяхме един прекрасен урок по родолюбие, затова и учениците  от горен курс дълго след това се вълнуваха от съприкосновението с големия българин.
Имаме обещанието на г-н Гранитски, че скоро ще ни доведе и други гости.

 

 

СПЕЧЕЛЕН НОВ ПРОЕКТ

            Продължаваме активно да участваме в обявените програми на Министерството на образованието и науката за допълнителни дейности, с които да допълваме бюджета на училището и да развиваме към по-добро дейността си.
            Поредният ни успех е спечелен проект по Национална програма „Развитие на човешките ресурси” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програма "Да направим училището привлекателно за младите хора".

За нашето проектно предложение "Училището - територия на реализираните възможности" (стр.3) ще получим финансиране от над 200 хил. лв. за реализиране на този проект.

 

НАГРАДЕНИ УЧИТЕЛИ

 

На 29.04.2009г. в СОУ "Христо Ботев" беше открит и осветен новият кабинет по химия. На събитието присъстваха Началника на регионалния инспекторат по образованието г-н Пламен Иванов, Старши експерт по химия и физика г-жа Илонка Славчева, Кметът на Община Ихтиман г-жа Маргарита Петкова, Председателят на ОбС г-н Владимир Танкишев, членовете на ОбС Ихтиман, бивши учители, директори и учители от други училища, ученици.
Група ученици от 7 и 9 клас представиха забавно шоу (необходим е PowerPoint 2003, ако нямате, ти вижте презентацията в pdf формат, но за съжаление без ефектите) за възникването и развитието на химията, съпроводено с много интересни и ефектни опити.
С топли приветствени думи г-н Пламен Иванов се обърна към присъстващите и към всички, чийто труд е в основата на тази придобивка.

Откриване на
                             кабинет по
                             химия

Малките осиновители от ІІІа клас с класен ръководител Невена Колева

 

Вече четвърта година секцията към СМБ в град Ихтиман организира

 МАРТЕНСКО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ.
В състезанието традиционно участват и ученици от град Костенец и с. Вакарел
Тази година то се проведе  на 28 март в СОУ ”Христо Ботев”.
Ето и списъкът на наградените ученици.

 

РОЖДЕН ДЕН

След повече от 25 години прекъсване, миналата година възстановихме училищния фанфарен оркестър!

На 13 март 2009 година празнувахме първия рожден ден!

Нито един училищен, а и градски празник, не започва преди да са прозвучали бодрите фанфари на учениците от СОУ "Христо Ботев" с диригент г-жа Магдалина Тенекева!

 

 

ОТЛИЧНИЦИ

Трима наши ученици се класираха за националния кръг на олимпиадата по Български език и литература!
Събина Иванова, Гергана Станчева и Людмил Йовков от ХІІ клас получиха оценки над Отличен 5,50 на областния кръг на олимпиадата по литература.
Гордеем се с успеха на нашите абитуриенти!
Поздравления за успеха и на г-жа Мариана Маркова, която ги подготви за отличното им представяне!

СПЕЧЕЛЕН НОВ ПРОЕКТ

            Продължаваме активно да участваме в обявените програми на Министерството на образованието и науката за допълнителни дейности, с които да допълваме бюджета на училището и да развиваме към по-добро дейността си.
            Поредният ни успех е спечелен проект по Национална програма „Развитие на човешките ресурси” за образователни услуги за ученици, изоставащи  от учебния материал и деца с изявени дарби”, Компонент 1 ”Подкрепа за деца, изоставащи от учебния материал”.
            Дейностите, които предстои да бъдат извършени в нашето училище са допълнително обучение за преодоляване на пропуските и изоставането от учебния материал с цел отпадане на риска от изоставане и ранно отпадане на учениците от началната училищна степен. Ще бъдат сформирани 10 групи от 4-8 ученика.
             Преди това предстои тридневно обучение на началните учители в ДИУУ Варна.

            Това е втория спечелен проект за допълнителна работа с изоставащи от връстниците  си ученици. От януари се провеждат допълнителни занимания с ученици от VІ клас по Български език и литература и по География и икономика по Национална програма на МОН  „С грижа към всяко дете”.

 

 

 
bright_series

Проект „Твоят час“

Твоят час

 

Новини

 

 

Наредба № 3 за системата на оценяване
Наредба № 11 за прием на ученици в държавни и общински училища
Наредба № 37 за здравословно хранене на учениците
Наредба № 4 за документите в системата на народната просвета
Правилник за приложение на Закона за народна просвета

ГРАФИЦИ
ПрочетиГрафик на учебното време през 2011/2012 учебна година.
ПрочетиНационален спортен календар за учебната 2011/2012 г.

 

Заповед за организрането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания

Заповед за провеждане на националните външни оценявания в IV и в VII клас през учебната 2011/2012 година

Заповед за приемане на ученици в държавните и в общинските училища след завършен VII клас и след завършено основно образование за учебната 2012/2013 година

Заповед за провеждане на държавните зрелостни изпити през учебната 2011/2012 година

 


bright_series
Сайтът е изготвен от Виктор Станков - ученик от ХІа клас
Copyright © 2008  -  All Rights Reserved. | СОУ "Христо Ботев" град Ихтиман | ул. ”Цар Освободител” №76 | тел: 8 28 69 | тел./факс: 8 21 76 | This site is best viewed with a resolution of 800x600 (or higher) and Internet Explorer 6.0, Firefox 1.0+.